top of page

Vandring & kultur i katalonien

Lämna regn och rusk och följ med vår kunniga svensktalande guide Carmen på en stärkande vandringsresa fylld av gastronomiska höjdpunkter i historierika Barcelona och natursköna Costa Brava.

Vad sägs om kuperad kustvandring med doft av hav och pinjeskog? Vandring i magisk bokskog bland utslocknade vulkaner och lavaflod?

Eller att få vandra i gotiska Barcelona och få känna historiens vingslag i Kataloniens vackraste medeltida byar som Pals, Santa Pau och Besalú med sin vackra stenbro och judiska kvarter?

Vad sägs om att få kulminera de behagliga vandringarna med att sitta ner vid uppdukat bord och lära känna regiones lokala specialiteér med hjälp av vara smaklökar? Allt detta och lite till får ni uppleva tillsammans med oss på denna resa. Vi garanterar att ni vänder hem fulladdade av energi och med en massa fina minnen i bagaget!   8 dagar, avresa den 

Kustvandring Lloret de Mar – Blanes med picknick
Efter en god natts sömn och riklig frukostbuffé bekantar vi oss med Lloret de Mar och njuter därefter av en härlig kuperad kustvandring söderut mot Costa Bravas portal, Blanes. Det blir mycket upp och ned samt en del trappor. 

Vi tar ett lunchstopp vid havet med dopp i Medelhavet för de modigaste. Vi avslutar med att besöka kustens vackraste botaniska trädgård, MariMurtra. Vi tar lokalbussen tillbaka till Lloret de Mar. Vi träffas för middag.
Vandringen blir ca. 13 km Upp/Ned +-350 / Medelsvår

Barcelona stadsvandring med pintxoslunch

Idag bär det iväg till vackra och historierika Barcelona. Det blir härlig stadsvandring och även rundtur med buss för att uppleva ett urval av Barcelonas sedvärdheter.

Idag njuter vi av en härlig pintxoslunch med friskt txakolivin. Vi kommer att fängslas av stadens kontraster och rika arkitekturarv, det blir en dag vi sent kommer att glömma.

Vandringen blir ca. 7 km , lätt

Salvador Dali och Spanska Venedig med härlig lunch!
Idag blir det en avslappnande dag till Salvador Dali´s födelsestad Figueras och hans fantastiska museum. Det blir en djupdykning i Dali’s surrealistiska och bisarra värld. Dali´s unika personlighet och stil präglar all konst samt hela byggnaden i sig.

Besöket blir en sann upplevelse! Därefter beger vi oss till Spaniens ”Venedig” där vi avnjuter en god gastronomisk lunch och avslutar med en trivsam båtfärd i kanalerna. Alla sinnen stimuleras idag ! Middag.

Kustvandring, lunch vid havet och medeltida Pals
Idag beger vi oss norrut till badviken La Fosca. Det blir en av kustens vackraste vandringar fram till den pittoreska byn Calella de Palafrugell. Här blir det härligt dopp i havet och en underbar lunch bestående av lokala och närproducerade ingredienser.

Vi beger oss därefter till den vackra och mysiga medeltida byn Pals. Efter att ha stimulerat alla våra sinnen vänder vi tillbaka till hotellet för middag. Vandringen blir 8,5 km Upp / Ned ca. 325 m, medelsvår

Naturparken La Garrotxa och vackra Besalú med lunch

Efter frukost beger vi oss idag in i landet till en av Europas unika vulkaniska naturparker, La Garrotxa, där årtusende av eruption format de närmare 40 skogsbeklädda vulkanerna som finns här. Det blir en härlig vandring i unik bokskog genom ett vackert kuperat landskap fram till den medeltida staden Santa Pau.

Lunchen blir en kulinarisk upplevelse av det katalanska vulkaniska kökets läckerheter. Mätta och belåtna beger vi oss till en av Kataloniens vackraste medeltida byar, Besalú, där vi avslutar med en behaglig promenad. Middag.
Vandringen blir 9 km, upp 164m , ned 231 m , medelsvår

Kustvandring i Tossa de Mar med picknick
Efter god frukost blir det en härlig busstur längs med den vackra vilda kusten till Tossa de Mar, romarnas Turissa. Vi besöker La Villa Vella, den gamla staden. Därefter vandrar vi norrut, det blir en härlig och kuperad vandring med flera fotostop. Vi stannar vid den vackra badviken Cala Pola där vi tar ett dopp i det smaragdgröna vattnet.

Efter en smakfull picknick på stranden ger vi oss ut igen. Det blir en tuffare stigning på tillbakavägen, men vacker. Väl i Tossa tar vi en fikapaus och vänder tillbaka med bussen. På kvällen träffas vi för en trevlig avskedsmiddag på inhemsk restaurang och gör en summa summarum om veckan som varit.

Vandringen blir 8 km, upp 251 / ned 249 / medelsvår.

carmen (1).jpg
carmen1.jpg

Carmen Rios Sanchez. Carmen Spain experience är ett relativt ungt företag som specialiserat sig på högkvalitativa vandrings och kulturresor. Bakom företaget står Carmen, uppväxt i Göteborg men sedan i mitten av -80 talet bosatt på Costa Brava.

Carmen har under alla dessa år arbetat i resebranschen med såväl guidning som planering av resor i regionen. Buss Special har sedan många år utnyttjat Carmens tjänster både med bokningar av hotell, biljetter till sevärdheter som golfvärd och framförallt som en väldigt uppskattad utflyktsguide.

bottom of page