top of page

Särskilda villkor för flygresor med Buss Special/BF Travel.
OBS! Flygbiljetterna bokas manuellt av oss på Buss Special/BF Travel. Plats, flygbolag- och tider är därför preliminära tills en separat bekräftelse (utöver deltagarbeviset / fakturan) mottagits per e-mail / post inom ett par dagar. Vi bokar direktflyg i första hand från våra avreseorter. Våra priser på flygresor baseras på flygbolagens lägsta prisklass. Då dessa platser är slutsålda tillkommer ett flygtillägg, vars storlek beror på priset på flygbiljetten. I Buss Special/BF Travels paket inkl flygresa ingår samtliga skatter och avgifter förutom avgift för golfbag. Det är resenärens ansvar att själva kontrollera gällande regler för respektive flygbolag. Information om dessa kan fås direkt på resp flygbolags hemsidor. Vid frågor, kontakta oss Buss Special/BF Travel 0418-123 30
 
Flygbolag och flygtider Flygbolag och avresetid anges oftast vid bokning. På vissa resor meddelas det dock ca 14 dagar före avresa vilka bolag/tider som gäller på resan. Flygförsening Buss Special/BF Travel ersätter inte resenären för ex försenad ankomst till resmålet pga flygförseningar. Eventuella reklamationer gör resenären själv direkt till flygbolaget. Vid försening av flyg meddelar resenären researrangören på angivet journr (alt till 070-668 50 45 eller 0418-123 30). Försenat plan kan medföra väntetid vid transfer från ankomstflygplats till hotell.
 
Förlorat bagage/försenat bagage Buss Special/BF Travel ersätter inte resenären för outnyttjade arrangemang pga förlorat bagage/försenat bagage. Anmälan måste ske direkt till flygbolaget vid ankomst. Incheckat bagage/golfbag I priserna ingår det incheckade bagaget dvs resväskan med den maxvikt som flygbolaget tillåter (oftast 15-20 kg ). Avgift för golfbag ingår ej (undantag specialofferter som inkluderar alla til - lägg) OBS Man kan ej ”packa tillsammans” dvs ingen väska får överskrida maxvikt. Flygbolagen har olika regler för maxvikt/pris på golfbagen. Buss Special/BF Travel informerar om gällande regler vid bokningstillfället. På vissa flygbolag kan golfbagen förskottsbetalas. Detta är alltid att rekommendera.
 
Bagage Tänk på att förvara mediciner och andra nödvändiga saker i handbagaget, om oturen skulle vara framme och bagaget skulle komma på villovägar. Om något händer med bagaget under flygresan måste kontakt tas med flygbolagets personal på flygplatsen direkt och en uppgörelse ska ske mellan er och dem och eventuellt försäkringsbolag. Ett råd är att kontrollera sitt försäkringsskydd före resan. Buss Special ansvarar inte för någon del av flygtransporten.
 
Avbokning av resa Vid avbokning tidigare än 30 dagar före avresa tas en kostnad ut motsvarande anmälningsavgiften. Vid avbokning tidigare än 14 dagar före avresa 25% av resans pris, dock lägst anmälningsavgift  Vid avbokning Därefter men tidigare än 8 dagar före avresa kostar det 50 % av resans pris. Vid avbokning inom 8 dagar före avresan kostar det 100% av resans pris. 
Avbokningskostnad vid avbokning minst 30 dagar före avresa är 5500:- för paket inklusive reguljär flygbiljett och 3500:- för paket inklusive bussresa. Om delbetalning flyg är högre än 5500:- är det den summan som är icke återbetalningsbar (då den motsvarar en dyrare flygbiljett)
För avbokningar mindre än 30 dagar före avresa tas ytterliggare avgift ut (enligt ovan procentsatser)

Biljetter Normalt skickas inga pappersbiljetter dvs ni får endast ett bokningsnummer som tillsammans med pass gäller vid incheckning. OBS att det är tiderna som anges tillsammans med bokningsnumret som gäller. Kolla noga före resa att ni fått denna handling. Flygbiljetten bokas reguljärt och omfattas av bestämmelser som gäller för individuellt bokade biljetter; den är personlig och reglerna för möjlighet att boka om och boka av skiljer sig från bolag till bolag. Flygbolag och flygtider kan variera. En del flyg sker med mellanlandning. Kontrollera alla färdhandlingar så att namn, destination och datum stämmer. Eventuella fel måste påtalas utan dröjsmål. Det är också viktigt att ta del av de allmänna och särskilda resevillkoren och när du har betalt din anmälningsavgift har du accepterat dessa. De flesta biljetter är ej ombokningsbara eller återbetalningsbara. För exakt uppgift kontrollera gärna flygbolagens villkor vid bokningstillfället. Vi rekommenderar er att teckna ett avbeställningsskydd. För att kunna erbjuda bästa möjliga flygresor till våra kunder baseras dessa i de flesta fall på aktuella kampanjer. Dessa biljetters avbokningsregler är strikta och biljetterna är inte återbetalningsbara. Väntetider på flygplatsen kan förekomma vid samåkning med gäster som kommer med annat flyg.
 
Buss Special fråntar sig allt ansvar vid resp flygbolags ändringar, ombokningar eller förseningar. Vi kan inte ansvara för tidtabellsändringar eller andra ändringar som flygbolagen gör och som står utanför vår kontroll. I de fall vi får reda på en tidtabellsändring före utresan meddelar vi detta per e-post eller telefon.
 
Bussresor Samtliga av Buss Special inhyrda bussar är komfortutrustade med bl a air condition, video, toalett och pentry, varifrån det under resans gång serveras såväl enkla smårätter som kalla drycker, te och kaffe. Alla resor körs med flerchaufförssystem och vi stannar ungefär var tredje timme för avkopplande pauser och chaufförsbyte.
 
Costa Brava: Bussen avgår från mellansverige redan på kvällen före utsatt avresedatum. Från Stockholm, Örebro vid midnatt, och vidare söderut via E4 eller E6 till Trelleborg (andra rutter kan bli aktuella), där vi tar TT-Lines färja till Travemünde på morgonen. Färjeöverfarten tar 7h och vi beräknar vara framme på resmålet på lördageftermiddagen (framåt kvällen beroende på trafikförhållandena). Fri anslutning från orter söder om Stockholm. Norr om uttages en mindre anslutningsavgift. Placering i bussen. Vi har försökt att göra alla platser lika bekväma genom att ta bort några säten och på så sätt ge extra utrymme för benen. Därför finns ingen plats som är bättre än en annan. Reseledarna och chaufförerna försöker se till att familjer och andra sällskap får sitta tillsammans. Ni kan dock boka en speciell plats om Ni så önskar, bokad plats är då Er under bussresan och kostar 200:-/person T/R och 100:-/ person enkel resa. Bokad plats gäller från Travemünde. Buss Special har rätt att styra platsplaceringen. Det är inte givet att man får samma plats på hemresan som man hade på utresan (såvida man inte har bokat och betalt en speciell plats) eftersom det inte alltid är samma resenärer hem som ut. Vår ordinarie resrutt genom Sverige är: 1. Stockholm - Norrköping - Jönköping - Göteborg samt söderut till Trelleborg eller Malmö (samt mellanliggande orter). Fri anslutningsbuss från Stockholm . Om möjlighet ges hämtar vi även på andra orter än längs den ordinarie resrutten. Då kan det ibland hända att påstigningsplats och hemkomstplats ej är densamma (detta kan hända om resan varar mer än 10 dgr). Vår intention är dock att göra allt för att det ska bli så bekvämt som möjligt för alla.
 
Vi reserverar oss för ändringar i färdplanen vid allt för få bokningar. Vid ändringar i färdplanen meddelas resenär i god tid före avresa.
 
Viktigt inför resan Avgångs- och hemkomsttider kan variera något beroende på rådande trafikförhållanden. Kom gärna en kvart före avgångstiden. Har bussen inte kommit 20 minuter efter utsatt tid ring Buss Special 0418 -123 30 / 070-6685045 för besked. Hotellbyte kan förekomma, och då meddelas resenär så snart det står klart att detta kommer att ske. Bagaget är begränsat till en resväska, en golfbag (ej vagn) samt ett handbagage att ha inne i bussen. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar.


För information om paketreselagen och de allmänna villkoren klicka på nedan knapp

bottom of page