top of page
cadaques tony

cadaques tony

Upptäcksfärder i fantastiska miljöer bland hav & berg

Till våren 2020 introducerar vi kombinationsresor för aktiva motionärer där vi både njuter av det Katalanska Toscana "gröna" vägnät för härlig cykling på stigar och välpreparerade grusvägenar som ämnar sig väl för cykelutflykter samt där vi vandrar längs kust och kustnära bergsområden.

Få platser erbjuder en så varierande natur med gröna berg, slättland med vin och frukodlingar samt en dramatisk kuststräcka med fantastiska badvikar. Under veckan ingår hyra av cykel (mountainbike), en del transporter till start eller målpunkter på vandringarna samt kulturella besök i den kultur och historisk mycket rika regionen.

Dessa resor passar dig som vill kombinera motion, kultur och avslappning i fina miljöer. Du bör dock ha en god grundkondition och motionera mer eller mindre regelbundet. Vi ordnar med hyra av landsvägsracer/vald cykelsort samt lägger upp löpprogram med bergslöpning, genom flacka områden samt på friidrottsarena.

Dag 5 Ledig dag eller utflykt till Barcelona (tillägg). För de som vill anordnas en eldagsutflykt till Barcelona. Vi beser stadens sevärdheter via bussens panoramafönster och till fots då vi bla vandrar på berget Montjuich bland palats (från världsutställning) och OS arenor samt från  strandpromenaden upp genom de gamla fiskekvarteren, längs med kajen till hamnen och genom de gamla delarna av staden. Efter ett stopp i bl a parken Ciutadella går vi genom kvarteren El Borns trånga gränder och mysiga torg. Vi äter en god gemensam Pintchos lunch innan det blir tid för shopping och egna strövtåg. De som vill göra ett besök i Antonio Gaudis mästerverk Sagrada Familla bokar detta hemifrån. ca 40 km

Dag 6 Idag väntar en kombination av vandring och cykling. Vi tar oss en bit inåt landet mot Nationalparken La Garrotxa. Här vandrar vi i den speciella naturen mellan berg, skog och slocknade vulkaner. I Garrotxta området räknas inte mindre än 28 olika naturresevat in. Regionen är full av gamla slott och historiska byar. Efter vandring tar vi stärkta av en god lunch oss vidare med cykel på den gamla

banvallen från den numera nerlagda ånglokslinjen som gick från staden Olot i La Garrotxa ner mot kuststaden St Feliu de Guixols. Då leden går från berg till kust kan vi räkna med en cykling som går lätt utför. Vi passerar genom skog, öppna landskap, vattenfall och småbyar där vi pausar för energipåfyllning.

Dag 7 Cykling på en väg som vid den gamla moriska porten Porta Ferrada börjar slingra sig längs en av de delar av Costa Brava som gett kusten sitt namn (Brava=vild). Det var så kusten upplevdes av landstigande sjömän långt innan turisterna kom. De ca 25 km serpentiväg mellan St Feliu och Tossa de Mar anses av många katalaner vara världens vackraste kustväg. Här har en Bondfilm spelats in, spanska touren gått i cykling och internationella rally körts.

Väl framme i Tossa de Mar stannar vi för besök av "det blå paradiset" som Marc Chagall benämnde orten som. Vi promenerar i Villa Vella (gamla stan) och njuter av en god lunch på en pittoresk restaurang. Hemtransport med vår buss från Tossa de Mar (ca 40 min) Vill man avsluta veckan med en riktig långkörare så tar man cykeln tillbaka från Tossa via Lloret de Mar cykel+buss 26 km, Cykel hela vägen 41 km.

Dag 2, 

Efter en stärkande frukost inleder vi vår vandring genom att ta en kortare stadsvandring för att bekanta oss med den charmiga staden Blanes. Vi följer strandpromenaden mot hamnen och tar oss upp mot den gamla borgen Sant Joan där utsikten över staden, havet och bergen är helt magnifik. Vi fortsätter på stigar mot toppen av Cala St Fransesc och vandrar sedan ner mot den mysiga badviken. Vi går längs havet och beundrar utsikten norrut över vackra Costa Brava. På vår vandring mot Blanes igen besöker vi Mar i Murtra, en botanisk trädgård skapad av tyskfödde Carl Faust 1924. Vandring ca 8 KM

Dag 3, På våra cyklar (mountainbike) cyklar vi idag söderut. Dagens cykling är till en början flack och går genom grönsaksodlingar genom Maresme och längs havet förbi ett flertal byar längs med Maresmekusten. I småstaden Pineda de Mar tar vi vårt första stopp o fyller energidepåerna.

Turen går sedan vidare förbi en genuin del av den katalanska kuststräckan. Efter kurorten Caldes d estrac vänder vi upp mot det lite mer exklusiva Sant Andreu de llavaneres. Här inleds en mer kuperad del av dagens runda då vi tar oss in i Nationalparken Monte negre i el Corredor. På vår väg hemåt passerar vi genom Arenys del munt och därefter väntar återigen lätt cykling utan nivåskillnader.
välj 80 el 30 km

Dag 4, Idag väntar en härlig runda genom vin, frukt och risodlingar, längs långsträckta stränder och små badvikar samt genom några av Kataloniens bäst bevaradade medeltidsbyar. Cyklingen är mestadels flack och sker återigen utan något större inslag av trafik. För att undvika detta så packar vi in cyklarna och tar en bussresa på ca 30 minuter till dagens startpunkt. Likaså hämtar bussen oss för återresa på eftermiddagen. Ampuriasslätten där den största delen av dagens cykling går är fylld av historia. Romerska ruinsamhället Empuries, medeltidsbyarna Pals och Peratallada är några exempel. Dagens energistopp blir helt säkert i en byggnad med gamla anor. Vid bra väder blir det vila på stranden, kanske i närheten av den lilla ögruppen Islas Medas eller i den mysiga badviken Sa Riera? Vi njuter av en god lunch innan vi med bussen styr mot en av regionens vingårdar där vi avrundar dagen med vinprovning av några av regionens viner.  ca 40 km

Blanes

Blanes på den sydligaste spetsen av Costa Brava ligger såväl oss som flertalet av våra resenärer varmt om hjärtat. Här har vi erfarenhet av resor sedan i slutet av -80 talet. Det har varit ett nöje att se denna charmiga småstad utveckas till vad den är idag.

En stad med ett genuint och samtidigt modernt centrum där de fina butikerna ackompanjeras av trevliga tapasställen, mysiga barer och restauranger som erbjuder mat från både hav och berg. 

Hotel Pi Mar***+

Vi har bokat rum med havsutsikt på fina Hotel Pimar i Blanes. Hotellet har absolut bästa läge vid stranden endast 300 m från Plaza Catalunya, stans centrum. Alla rum har air cond, satellit-TV, eget badrum med badkar och hårtork. Minibar och värdeskåp finns att hyra. På Pimar finns en spa-avdelning med bubbelpool, termiska solstolar och ett ångbad samt en uppvärmd pool ( extra kostnad).

Avresedatum 11/9 2021

Pris 7995:-

inkl flygresa, del i dubbel med halvpension 

bottom of page