top of page

Våra golfbanor på Costa del Sol

De golfbanor som för tillfället ingår i våra ordinarie program är Mijas Olivos och Mijas Lagos, Lauro, Guadalhorce och Paraiso. Extra greenfee kostar ca 75€ inkl transport.

Önskar man extra golf på annan bana kan vi tex erbjuda: Torrequebrada , Malaga Parador Santa Clara, Rio Real mfl. Pris för transfer är beroende på antal personer.

Våra banor är gåvänliga och golfbil krävs ej. Golfvagnar kostar ca 6-7 €/dag och golfbil ca 35-45 €. Transport till banorna ingår i ordinarie golfprogram

Det ingår transfer från Hotel Occidental till våra ordinarie golfbanor. Till Olivos/ Lagos och Calanova åker vi taxi så att man själv kan bestämma hemresetid från banan. Till övriga banor åker vi buss (ca 25- 30 min) Ert golfprogram skickas ca 30 dagar före avresa. Vi gör ett så varierat golfprogram som möjligt så att ni får spela olika banor under er vistelse. På veckoresan ingår 4 olika banor och stannar man 14 dagar eller mer så är chansen stor att man spelar 5 eller 6 olika banor. Exakta avresetider och startlista mailas dagen före spel. Vi lottar in er med olika spelkompisar såvida ni inte meddelat annat. Självklart sätter vi er med era resekompisar om det önskemålet finns. Ni meddelar oss på plats vilka önskmål ni har så tar vi hänsyn till det vid bollindelningen. Teetimes är för det mesta på morgon/fm med något undantag. Tex så har vi första teetime ca 11.45 på Atalaya Old.

Mijas Los Olivos & Los Lagos

Dessa två banor är båda designade av Robert Trent Jones Sr. Som namnen på banorna berättar är karaktären på banorna olika, och det var precis vad Robert Trent Jones ville. På Los Lagos, som öppnade igen i januari 2013 efter ombyggnad med en rad förbättringar, möter man en golfbana med stora sjöar, bunkrar och väldiga greener. Detta till skillnad mot Los Olivos som kännetecknas mer av olivträd som ofta sätts i spel samt de mindre ofta ondulerade greenerna 

Lauro Golf
Denna 27 håls-anläggning ligger ca 40 minuter från kusten i ett storslaget andalusiskt landskap. Klubben har inte bara varit noggrann med att skydda naturens egen växtlighet utan man har även planterat tusentals träd och växter från den andalusiska floran. Banan har tre niohålslingor, alla relativt flacka och  kan kombineras till par 72. En välskött, utmanande och populär golfanläggning i fina omgivningar. 

El Paraiso Golf
Detta en av de mest etablerade golfbanorna på Costa del Sol, designades 1973 av Gary Player. Belägen i den fridfulla dalen El Paraiso med det majestätiska berget ”La Concha” i norr och det glittrande Medelhavet i söder som bakgrund, så har El Paraiso ett avundsvärt rykte om sig, inte bara för att den tillhandahåller en av de bästa mästerskapsbanorna längs kusten (vilket gör att spelare kommer tillbaka om och om igen) men också för att den är
den vänligaste internationella klubben.

Atalaya Golf, Old Course

Denna bana ritades av den tyske golfmästaren Limburger. Banan är från 1968 och den är en av våra mest uppskattade. Med sina breda fairways och stora greener utmanar den golfare på alla nivåer även om den ofta anses som idealbana för medelgolfaren. Vyerna upp mot La Conchabergen är enastående, och det är en njutning att gå denna bana som är kantad av palmer, eucalyptosträd, pinjer och kaktusar.

Guadalahorce Club de Golf

Här har vi en låg (6194 m) bana som är i privat ägo men välkomnar besökare under vardagsförmiddagar. Första nio är mer av parkkaraktär medan sista nio har mer böljande fairways och upphöjda greener vilket gör dem lite mer svårspelade. Har man tur träffar man här på den spanska golfikonen Miguel Ángel Jiménez då det är hans hemmabana. Banan invigdes 1990 och var nog höstens favoritbana bland våra gäster.

Calanova Golf

Denna bana är ny i prgrammet from 2024. En utmanande bana som ligger ca 15 minuter från Fuengirola vid La Cala de Mijas. Här krävs det golfbil då en del av hålen är ganska kuperade. Banan bjuder på en hel del spekakulära hål med höjdskillnader och vyer över berg och hav från i stort sett hela banan. Calanova är också känd för sitt trevlig klubbhus som har en trevlig restaurang och europas största golfshop.

bottom of page