top of page

Våra golfbanor på Costa del Sol

De golfbanor som för tillfället ingår i våra ordinarie program är Mijas Olivos och Mijas Lagos, Lauro, Guadalhorce och Paraiso. Extra greenfee kostar ca 75€ inkl transport.

Önskar man extra golf på annan bana kan vi tex erbjuda: Torrequebrada , Malaga Parador Santa Clara, Rio Real mfl. Pris för transfer är beroende på antal personer.

Våra banor är gåvänliga och golfbil krävs ej. Golfvagnar kostar ca 6-7 €/dag och golfbil ca 35-45 €. Transport till banorna ingår i ordinarie golfprogram

Det ingår transfer från Hotel Occidental till våra ordinarie golfbanor. Till Olivos & Lagos (ca 10 min) åker vi taxi så att man själv kan bestämma hemresetid från banan. Till övriga banor åker vi buss (ca 30 min)

Startlistor fylls i dagen före spel på hotellet. Vi har tävlingar de flesta dagar, både lag (2-manna & 4 -manna) samt individuella. Tävlingsavgift 5 € för inköp av priser. Vi har teetimes på förmiddagarna de flesta dagarna.  Vi har valt våra golfbanor med omsorg vilket betyder att alla banor är av god klass och kan spelas utan behov av golfbil. Vill man trots att banorna är flacka ändå ha golfbil så hyrs dessa på plats. (Pris ca 25-40 €) Det finns trevliga restauranger på alla klubbarna, där ni kan köpa baguetter och något att dricka innan ni går ut och njuta av något gott efter rundan. Alla golfare med hcp är välkomna att spela på banorna. Vi lottar ihop i 3- och 4 bollar. Ni som vill spela med familj och vänner kan naturligtvis göra det. 

Mijas Los Olivos & Los Lagos

Dessa två banor är båda designade av Robert Trent Jones Sr. Som namnen på banorna berättar är karaktären på banorna olika, och det var precis vad Robert Trent Jones ville. På Los Lagos, som öppnade igen i januari 2013 efter ombyggnad med en rad förbättringar, möter man en golfbana med stora sjöar, bunkrar och väldiga greener. Detta till skillnad mot Los Olivos som kännetecknas mer av olivträd som ofta sätts i spel samt de mindre ofta ondulerade greenerna 

Lauro Golf
Denna 27 håls-anläggning ligger ca 40 minuter från kusten i ett storslaget andalusiskt landskap. Klubben har inte bara varit noggrann med att skydda naturens egen växtlighet utan man har även planterat tusentals träd och växter från den andalusiska floran. Banan har tre niohålslingor, alla relativt flacka och  kan kombineras till par 72. En välskött, utmanande och populär golfanläggning i fina omgivningar. 

El Paraiso Golf
Detta en av de mest etablerade golfbanorna på Costa del Sol, designades 1973 av Gary Player. Belägen i den fridfulla dalen El Paraiso med det majestätiska berget ”La Concha” i norr och det glittrande Medelhavet i söder som bakgrund, så har El Paraiso ett avundsvärt rykte om sig, inte bara för att den tillhandahåller en av de bästa mästerskapsbanorna längs kusten (vilket gör att spelare kommer tillbaka om och om igen) men också för att den är
den vänligaste internationella klubben.

Atalaya Golf, Old Course

Denna bana ritades av den tyske golfmästaren Limburger. Banan är från 1968 och den är en av våra mest uppskattade. Med sina breda fairways och stora greener utmanar den golfare på alla nivåer även om den ofta anses som idealbana för medelgolfaren. Vyerna upp mot La Conchabergen är enastående, och det är en njutning att gå denna bana som är kantad av palmer, eucalyptosträd, pinjer och kaktusar.

Guadalahorce Club de Golf

Här har vi en låg (6194 m) bana som är i privat ägo men välkomnar besökare under vardagsförmiddagar. Första nio är mer av parkkaraktär medan sista nio har mer böljande fairways och upphöjda greener vilket gör dem lite mer svårspelade. Har man tur träffar man här på den spanska golfikonen Miguel Ángel Jiménez då det är hans hemmabana. Banan invigdes 1990 och var nog höstens favoritbana bland våra gäster.

bottom of page